Galéria

Kukorica határidős és ETF tőzsdei alap kereskedése

Kukorica Tőzsdei Alap (ETFs) kereskedése
A kereslet mellett, jelentősen befolyásolta a kukorica árfolyamát, a folyamatos $ gyengülés, és ezáltal az olaj árfolyam emelkedése (észak-afrikai zavargások) is. A grafikonon jól látható, hogy Január óta 13,51%-ot erősödött a kukorica árfolyama. Short pozícióra  ad lehetőséget az árfolyam tetőzése, és a túlvettség melyet az indikátor nagyon jól jelez.
Amennyiben a piros vonallal jelzett árfolyam mozgóátlagot átviszi az árfolyam, nagy a valószínűsége, egy visszatesztelésnek a jelzett vonalig, mely 8%-os árfolyam gyengülést vetít előre. 

A következő grafikon első ránézésre kicsit zagyvának tűnhet, azonban  jól látható a sötét gyertya vonalú $ gyengülése, mely egy erősebb támaszra csücsült rá. Kedvező makró illetve gazdasági jelzések érkeztek az USA-ból, ami $ erősödést vetíthet előre, ha nem roppan össze az amerikai kötvénypiac “önkormányzati” szegmensei.
A $ erősödése “kedvezőtlenül” hathat a alapanyag/termény árfolyamaira, mivel $ elszámolásúak.
Amennyiben más befolyásoló tényezők (időjárás, afrikai geopolitikai, illetve gazdasági események), nem változtatnak a keresleti-kínálati oldalakon.
Telefonos vagy skype támogatással. Hívjon és megbeszéljük a lépéseket.
A kukoria forintosított tonnánkénti ára a jelenlegi árfolyamon  7,21 $/Bushel (véka) x 39,368 = 283,84 $/tonna
HUF/tonna =283,84 $/tonna  x 193,98 $/HUF = 55.059 HUF/tonna Chicagói forintosított árfolyam/tonna, ettől eltérhet a kikötői árfolyam.
Pl.: 10 egység (kontraktus) ~440.000 ft letét szükséges,a pozíció megnyitásához.
10 EGYSÉGNÉL, 1 $-os árfolyam elmozdulás, 100 $ x 193,98 HUF = 19.398 HUF nyereséget/veszteséget jelent.
A pénteki napon például  közel 15 $-os mozgás volt az árfolyamban.
Ezt beszorozva közel 300.000 HUF nyereség/veszteség képződhetett. 
Tőzsdén kereskedett alap (ETF) formájában is elérhető, illetve CFD formátumban is, mely annyit jelent, hogy nagyobb kockázattal 8,33%-os tőkeáttétellel is lehet a kukoricára kereskedni.
AZT NE FELEJTSÜK EL, HOGY A HATÁRIDŐS, FOREX ILLETVE A CFDs KERESKEDÉSEK TŐKEÁTTÉTES KERESKEDÉSEK, AMI A NYERESÉGET ÉS VESZTESÉGET IS FELNAGYÍTJA! 
 

 

Sikeres Kereskedést Kívánok!

ITT és MOST VÁRom A HOZZÁSZÓLÁST!